Adakah anda menjalankan - atau berfikir - tentang memulakan perniagaan mikro (1-4 pekerja)?

Darussalam Enterprise (DARe) telah melancarkan program latihan baru khusus untuk belia dalam lingkungan umur 18 ke 40 tahun yang ingin menjalankan atau memulakan perniagaan mikro - ditakrifkan sebagai perusahaan dengan empat pekerja atau kurang. 

 

Micro Business Bootcamp terbuka kepada warganegara dan penduduk tetap Negara Brunei Darussalam, di mana peserta akan belajar asas-asas dalam memulakan, menjalankan dan mengembangkan perniagaan mikro dari business coaches. 

 

Peserta tidak dikenakan yuran pemohonan tetapi dimestikan untuk melalui proses pemilihan selepas menghadiri bengkel ideasi yang akan membentang dan menilai idea perniagaan peserta. 

 

Sebaik sahaja dipilih, peserta akan menjalani kursus keusahawanan selama dua minggu untuk melengkapkan mereka dengan pengetahuan perniagaan. Mereka juga akan melalui kem latihan fizikal selama satu minggu - yang direka untuk memupuk semangat, tekad dan keupayaan. 

 

Selepas tempoh tiga minggu, perniagaan akan dipantau selama enam bulan oleh business coaches, di mana peserta akan dibimbing untuk menghasilkan pelan perniagaan yang komprehensif yang akan membolehkan mereka melangkah secara strategik dalam operasi mereka serta membuka peluang untuk mendapatkan pembiayaan; melalui geran dan pinjaman.

Bagaimana untuk mendaftar?

Untuk mendaftar, isi Borang Pendaftaran dan klik 'Serah

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Copyright © 2020 - DARe. All rights reserved.

govbn.png
Join our mailing list to get the latest update!